X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
19/05/2020 |  17:47 ⇒ 20/05/2020 | 09:04 | Izvor: RTRS

Tužilaštvo BiH provjerava ko je falsifikovao vize državljanima Pakistana (VIDEO)

U Tužilaštvu BiH u radu je predmet, sa izvještajem Granične policije, a koji se odnosi na navode o nezakonitostima oko izdavanja viza državljanima Pakistana, prilikom njihovog dolaska u BiH, potvrđeno je za RTRS u Tužilaštvu.
Sud i Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Sud i Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

Postupajući tužilac zatražio je da se izvrše provjere u BiH i inostranstvu, te izuzeo određenu dokumentaciju i Tužilaštvo radi na predmetu zajedno sa partnerskim policijskim agencijama.

Podsjećamo, srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, gostujući u emisiji Aktuelno naše televizije izjavio je da je ambasador BiH u Pakistanu falsifikovao ulazne vize za Pakistanace koji se nalaze u BiH.

Dodik je pojasnio kako su na nedavnom sastanku u Predsjedništvu ovu informaciju iznijeli predstavnici Ministarstva bezbjednosti, naglasivši da Pakistanci koji su ušli u BiH sa falsifikovanim vizama predstavljaju bezbjednosni problem.

On je rekao da podržava ideju deportovanja migranata nazad u Pakistan, jer smatra da mogu napraviti ozbiljan problem, ali da proces koče pojedine politike u BiH koje žele da ih zadrže.

BiH se suočava sa novom bezbjednosnom prijetnjom. Naime, tri hiljade Pakistanaca ušlo je u BiH sa vizama koje je falsifikovao ambasador BiH u Pakistanu.