latinica  ћирилица
19/05/2020 |  22:05 ⇒ 22:07 | Autor: SRNA

Јerković: Posjeta Brodu i razgovor sa predsjednikom HKD "Napredak"

Potpredsjednik Republike Srpske Јosip Јerković razgovarao je danas u Brodu sa načelnikom ove opštine Ilijom Јovičićem o stanju i posljedicama pandemije virusa korona, te je obećao da će tražiti pomoć od Vlade Republike Srpske za ovu lokalnu zajednicu da bi se situacija što prije normalizovala.
Јosip Јerković - Foto: SRNA
Јosip ЈerkovićFoto: SRNA

Јerković i Јovičić su razgovarali i o privredi na području ove opštine, te se saglasili da je potrebno uraditi još dosta toga da bi bila dovedena na zadovoljavajući nivo.

Јovičić je rekao da je opština Brod u skladu sa mogućnostima preduzela sve preventivne mjere da bi trenutna situacija bila pod kontrolom i da bi se spriječilo širenje bolesti.

O posljedicama pandemije, potpredsjednik Srpske danas je u Banjaluci razgovarao i sa predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva /HKD/ "Napredak" iz ovog grada Ružicom Ševarikom.

Sagovornici su saglasni da je pandemija nanijela štetu povratnicima, ali i svima koji žive u Srpskoj i BiH, te da i dalje treba pronalaziti mogućnosti kako pomoći onima kojima je najpotrebnije.

- Zahvaljujem Sekretarijatu za raseljena lica i migracije Republike Srpske na dosadašnjoj pomoći hrvatskim povratnicima i molim ih da se i ove godine uključe i pomognu u okviru svojih mogućnosti - izjavio je Јerković.

Јerkovićev kabinet, ali i HKD "Napredak" iz Banjaluke svake godine socijalno ugroženim pomažu dijeleći pakete sa osnovnim potrepštinama, što je bio slučaj i sada.