latinica  ћирилица
20/05/2020 |  09:26 | Autor: SRNA

Podrška srpskom narodu u Crnoj Gori - ne damo svetinje!

Samo hrabro, bez straha, sa nama je pravda, ne damo svetinje, poručili su srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori mladi iz Bijeljine.
Bijeljina: Krst od automobila - Foto: SRNA
Bijeljina: Krst od automobilaFoto: SRNA

Neformalna grupa Omladina sa Bogdanović placa u Bijeljini sa svojim prijateljima sinoć je formirala konvoj automobila u obliku pravoslavnog krsta i na taj način su izrazili podršku srpskom narodu u Crnoj Gori i SPC.

- Svjedoci smo nemilih scena u kojima se gotovo svakodnevno dešavaju napadi na narod i SPC našoj bratskoj Crnoj Gori i naš gest je odraz bunta kojim želimo da pokažemo da je naše naselje, grad ali i narod uvijek uz svoju braću, decenijama unazad pa i danas u odbrani srpskih svetinja - poručili su mladi iz Bijeljine.

Ova grupa je u svom gradskom naselju Bogdanovića plac ranije na zidu zgrade nacrtala crtanog junaka Štrumpfa, koji predstavlja narod koji se bori protiv zlog Gargamela, odnosno vlasti Crne Gore.

- Automobilima smo formirali krst, kao jedan od najvećih simbola pravoslavne vjere i time ponovo pružili podršku SPC i srpskom narodu u Crnoj Gori uz poruku - samo hrabro, bez straha, sa nama je pravda - navode učesnici događaja.