latinica  ћирилица
20/05/2020 |  09:58 ⇒ 11:39 | Autor: RTRS

U Prijedoru hapšenjem okončana devetočasovna drama (FOTO)

Hapšenjem je okončana devetočasovna akcija prijedorske policije u selu Ništavci kod Prijedora. Lišen je slobode muškarac koji je prvo pucao na kuću komšije, a onda i na policiju.
Uviđaj PU Prijedor u Ništavcima - Foto: RTRS
Uviđaj PU Prijedor u NištavcimaFoto: RTRS

Policijskoj upravi Prijedor, dana 19. maja 2020. godine, prijavljeno je da je lice G.B. iz Ništavaca, Grad Prijedor, upotrebom vatrenog oružja, u mjestu Ništavci, ispalio više hitaca u pravcu objekta kuće lica koje je događaj prijavilo.

Policija

Postupajući po prijavi, pronalaskom osumnjičenog lica u vikend kući u Ništavcima, isti je u pravcu policijskih službenika, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, zatvorivši se u objekat kuće i nedozvoljavajući pristup - saopšteno je na konferenciji za novinare PU Prijedor.

Uviđaj PU Prijedor u Ništavcima

Nezvanično saznajemo, uhapšen je Goran Bijelić (57) iz Ništavica kod Prijedora.

- Motiv ovog događaja za sada je nepoznat. Zahvaljujući interenciji policije uz podršku SAЈ-a niko nije povrijeđen - istakao je načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović.

Vujanović je rekao da je na lice mjesta upućena patrola policije koja je "potvrdila navode prijave, na kući utvrdila oštećenja od upotrebe vatrenog oružja i u jednoj prostoriji pronašla projektil koji je probio prozorsko okno".

- Utvrđeno je iz kojeg pravca su došli pucnji i policija se predstavila, pozvala lice, vlasnika kuće, da izađe, da se utvrde okolnosti, nakon čega je lice ispalilo više hitaca prema policijskim službenicima i povuklo se u porodičnu kuću, zabranivši pristup - precizirao je Vujanović.

U akciji hapšenja Specijalna antiteroristička jedinica Republike Srpske upotrijebila je i oklopno vozilo Despot.

Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor

Povezane vijesti:

Prijedor: Uhapšeno lice zbog pucnjave