latinica  ћирилица
20/05/2020 |  11:24 ⇒ 11:58 | Autor: SRNA

Višković: Vlada Srpske prva u BiH reagovala na pojavu virusa korona

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Narodnoj skupštini da je Vlada Srpske prva u regionu i BiH reagovala na pojavu virusa korona.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- Republika Srpska se od pojave virusa korona u Kini pripremala za najgori scenario koji je podrazumijevao dolazak bolesti i u Srpsku - istakao je Višković u obraćanju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici razmatraju Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj.

Višković je podsjetio da je, nakon razmatranja informacije Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske o pojavi novog virusa korona i preduzetih mjera, Vlada Republike Srpske 10. marta donijela zaključak kojim je preduzela niz mjera i aktivnosti s ciljem daljnjeg sprečavanja širenja zarazne bolesti prouzrokovane ovim virusom.

On je napomenuo da je Vlada na sjednici održanoj 13. marta imenovala dva štaba - Krizni štab za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj i Krizni štab za praćenje štetnih posljedica virusa korona na stanje u privredi Republike Srpske.

- Rat sa nevidljivim protivnikom i dalje traje, iako su okolnosti danas umnogome lakše nego što su bile - istakao je Višković.