latinica  ћирилица
20/05/2020 |  12:12 ⇒ 13:22 | Autor: RTRS

Višković: Srpska odbila respiratore koje je nabavila FBiH; Struka nam je rekla da nisu za liječenje

U Republici Srpskoj nema nikakve afere o respiratorima, kazao je premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković.
Respiratori -
Respiratori

- Ono što je u Federaciji BiH pod istragom te respiratore sam imao na stolu kao ponudu prije FBiH. Nismo uzeli u Republici Srpskoj, a znate zašto, ne zato jer je premijer pametan ili neko od nas. Za sve jedan respirator koji je nabavila Srpska i koje je platila saglasnost je davao gospodin Peđa Kovačević načelnik Klinike za intezivnu njegu Univerzitetsko klinikog centra Srpske - kazao je Višković.

Odgovor o kvalitetu ponuđenih respiratora koje je preko "Serbrene maline" uvezla Federalna uprava civilne zaštite nije bio pozitivan.

- I čovjek je rekao ove mašine, kako ih zdravstveni radnici vole da nazovu, ne odgovaraju i nisu za liječenje pacijenata. Zato ih nismo ni uzeli, neko je drugi donio odluku i uzeo ih, ali to je njihovo pravo - izjavio je Višković.

Odgovarajući na optužbe oko pokretne bolnice, Višković jer rekao da u Srpskoj nema afera poput ove sa respiratorima.

- Kada je u pitanju pokretna bolnica, rekao je da je ono što se sada vidi jeste šator, ali da to još nije gotovo. Ako sam se okoristio o muku ovog naroda spraman sam da to dam za liječenje moje porodice - rekao je Višković, dodajući da je spreman da se pojavi pred bilo kojim istražnim organom.