X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
20/05/2020 |  13:33 | Izvor: SRNA

Јezera na Manjači spremna za posjetioce od 1. juna (FOTO)

Novi turistički kompleks na jezerima na Manjači biće otvoren za posjetioce, najvjerovatnije, već od 1. juna, nakon što se okončaju preostali poslovi na uređenju ovog prostora, saopšteno je iz banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela.
Turistički kompleks na jezerima na Manjači - Foto: RTRS
Turistički kompleks na jezerima na ManjačiFoto: RTRS

Iz ovog centra su naglasili da je do sada urađeno mnogo posla kako bi ovaj turistički kompleks zasijao u punom sjaju.

- Očišćen je kompletan lokalitet i odvezene ogromne količine otpada koji je nastajao godinama. Iskrčeno je staro drveće i rastinje, te sa obje strane jezera izgrađeno šetalište u dužini od oko četiri kilometra - navode u Centru.

U saopštenju je istaknuto da je oko jezera zasađeno ukrasno drveće i uređene zelene površine, izrađena tri velika prostora sa nadstrešnicama sa roštiljskim mjestima, kao i
da će posjetiocima na raspolaganju biti i veliki parking za automobile i autobuse.

Istovremeno, izvršena je i analiza kvaliteta vode u jezeru, čiji sastav je mikrobakteriološki i hemijski izuzetno dobar, što je svojevrsna garancija kupačima i posjetiocima da mogu uživati u kupanju.

Iz Centra su naglasili da je jezero poribljeno amurom i tolstolobikom, a ove vrste su odabrane jer su čistači jezera od trave i korova.

Radovi na uređenju ovog turističkog kompleksa traju već godinu dana, sa ciljem da Banjalučani dobiju lijepo i ugodno mjestu za odmor i rekreaciju.

- Imajući u vidu da ćemo ove godine pretežno biti oslonjeni na domaće resurse i domaći turizam, vjerujemo da ćemo već ovog ljeta uspjeti da privučemo veliki broj naših sugrađana. Narednih dana biće izgrađene i recepcije na ulazu, a planiran je i završetak izgradnje dva sanitarna bloka sa toaletima i tuševima - ističu iz
Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

U saopštenju je navedeno da Turistička organizacija trenutno radi na obilježavanju turističke signalizacije.