latinica  ћирилица
20/05/2020 |  15:06 ⇒ 15:17 | Autor: SRNA

Vukosavlje: Za osnovce 60 mini-računara i pet rutera

Savjetnik ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Nikola Dragović uručio je danas u Vukosavlju 60 mini-računara i pet mini-rutera za učenike Osnovne škole "Aleksa Šantić".
Vukosavlje - Foto: SRNA
VukosavljeFoto: SRNA

Dragović je rekao da je donacija računarske opreme dio projekta "1.000 za budućnost", koji je Ministarstvo pokrenulo u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama s ciljem nabavke 1.000 računara za nerazvijene opštine u Republici Srpskoj, među kojima je i Vukosavlje.

- Računari su četvrte generacije, opremljeni su softverima koji će pomoći učenicima osnovne škole da načine prve informatičke korake, te da sa nastavnicima uspješno završe školu na daljinu - naveo je Dragović.

Načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić zahvalio je Ministarstvu i kompanijama M:tel, Lanako i Prointer za donaciju koja je izuzetno važna za organizovanje nastave u vrijeme epidemije.

- Društveno odgovornom inicijativom, koju je Ministarstvo pokrenulo za vrijeme epidemije, pokazan je i značaj savremenih tehnologija koje će u ovom slučaju pomoći da se ne zaustavi proces obrazovanja - rekao je Rakić.

Direktorka škole Vesna Pašalić navela je da će računare dobiti učenici sedmih i osmih razreda.

- Onlajn nastava se do sada uspješno realizovala, bila je dobra saradnja sa učenicima, nastavnicima i roditeljima, a sa novom opremom će se lakše realizovati nastavni plan i program - istakla je Pašalićeva.