latinica  ћирилица
20/05/2020 |  22:32 ⇒ 22:33 | Autor: RTS

Grčka objavila kada će moći da se uđe u zemlju bez testa na virus korona i pod kojim uslovima

Turistima će biti dopušteno da uđu u Grčku bez testiranja na virus korona ili boravka u karantinu, kada se međunarodni letovi ponovo pokrenu 1. jula.
Atina - Foto: RTRS
AtinaFoto: RTRS

Međutim, nadležne zdravstvene službe će po potrebi obavljati testiranja, izjavio je ministar turizma Grčke Haris Teoharis.

Teoharis je predstavio konkretne mjere za oživljavanje turističke industrije nakon televizijskog obraćanja grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa u kome je iznio sveobuhvatni plan ponovnog pokretanja privrede, prenosi Ekatimerini.

Prema Teoharisovim riječima, avioni će u prvo vrijeme sletati samo na međunarodni aerodrom u Atini od 15. juna, ali će se ta mjera od 1. jula odnositi na sve aerodrome.

Ističe da će prvi turisti biti iz zemalja gdje su ohrabrujući epidemiološki podaci i navodi Balkan (Bugarska) i zemlje sjeverne Evrope, kao što je Njemačka.

Teoharis je rekao da će nadležni povećati zdravstvene kapacitete u nekoliko turističkih destinacija tako što će obezbijediti testove i ljekare, ali i operativnim planom u slučaju potencijalne infekcije.