latinica  ћирилица
20/05/2020 |  23:07 ⇒ 21/05/2020 | 07:02 | Autor: RTRS

Dodik: Dokumentacija za mobilnu bolnicu uskoro će biti riješena; Sve je transparentno (VIDEO)

Mobilna bolnica ima sve što je jendoj bolnici potrebno kako bi samostalno funkcionisala, izjavio je srpskičlan Predsjedništva BiH Milorad Dodik gostujući u emisiji Telering.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

On je objasnio da je nemedicinska oprema išla direktno na carinjenje i stigla je u Srpsku, ali je medicinska oprema kao vitalni dio bolnice morala da prođe dodatne faze i procedure, od kojih je jedna da se od Agencije za lijekove BiH pribave potrebne dozvole.

- Sva oprema je stigla u carinske terminale, ali je bila potrebna dodatna dokumentacija i tu je došlo do zastoja. To će u najkraćem roku biti riješeno i to će ljudi da vide. Sve je transparentno - rekao je Dodik.

On je upozorio da epidemija nije završena, iako epidemiolozi kažu da je virus oslabio i da ne može da obuhvati ovoliki broj ljudi.

- Priče da će sve proći kada dođe toplo vrijeme nisu tačne. Virus slabi, rečeno je da mutira, ali vjerujemo da će nauka naći način da se nađe ili lijek ili vakcina i da novi talas na jesen dočekamo spremni. Ovo je vrijeme u kojem treba da naučimo da imamo odgovornost prema sebi i svom okruženju i da držimo distancu i sprovodimo mjere higijene - naglasio je on.

Dodik je apelovao na ljude da se to pretvori u nove navike, zahvaljujući čemu ćemo svi imati manje problema.