latinica  ћирилица
21/05/2020 |  07:27 ⇒ 09:07 | Autor: SRNA

Savjet ministara o nacrtu sporazuma sa vladom Srbije o pograničnom prometu

Savjet ministara danas bi trebalo da stavi van snage Odluku o određivanju graničnih prelaza za prevoz robe u drumskom saobraćaju u tranzitu kroz BiH, te donese dopunu Odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH.
Zajedničke institucije BiH (Foto: moderndiplomacy.eu) -
Zajedničke institucije BiH (Foto: moderndiplomacy.eu)

Osim ranije predloženih tačaka dnevnog reda, ministri bi na prijedlog predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije trebalo da razmotre i izjasne se o prijedlogu odluke o stavljanju van snage Odluke o postupanju institucija BiH u vezi s prijetnjom opasnosti po život i zdravlje zaposlenih uzrokovanih prisustvom virusa korona.

Predloženi dnevni red dopunjen je i informacijama o prijedlogu Evropske komisije o novom okviru održavanja sastanaka i rada Posebne grupe za reformu javne uprave, te izradi priloza za redovni godišnji izvještaj o BiH.

Ranije je na sajtu Savjeta ministara najavljeno da je za današnju sjednicu predviđeno razmatranje nacrta sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Srbije o pograničnom prometu, kao i prijedloga imenovanja vršilaca dužnosti zastupnika Savjeta ministara pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova, a ne 10.00 časova, kako je ranije najavljeno.