latinica  ћирилица
21/05/2020 |  10:34 | Autor: RTRS

Uhapšeno lice iz Gradačca, rasvijetljeno 10 krivičnih djela

Pripadnici Policijske uprave Gradiška, u saradnji sa policijom iz Modriče i Gradačca, uhapsili su lice čiji su inicijali B.I. iz Gradačca zbog sumnje da je sa još jednim licem za kojim je raspisana potraga počinilo 10 krađa.
Policija Srpske - Foto: ilustracija
Policija SrpskeFoto: ilustracija

U saopštenju iz Policijske uprave Gradiška navodi se da je u prethodnom periodu ova uprava primila više prijava koje se odnose na izvršenje krivičnih djela teških krađa i krađa.

- Radi rasvjetljavanja ovih krivičnih djela, policijski službenici ove uprave sproveli su akciju kodnog naziva `Vento`. Preduzimanjem niza operativnih i istražnih mjera policijski službenici došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela mogu dovesti lica iz Gradačca čiji su inicijali B.I. i V.E. - navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je B.I. pronađen i uhapšen, dok je za licem V.E. raspisana potraga.

- U toku istrage utvrđeno je da su ova lica provaljivala u porodične kuće i pomoćne objekte čiji su vlasnici privremeno odsutni, kao i u vozila, nakon čega su vršili premetačinu i tom prilikom su protivpravno prisvajali različite predmete i novac. Ukradeni predmeti su privremeno oduzeti, te će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku - dodaje se u saopštenju.

Operativni radnici ove uprave i dalje preduzimaju mjere s ciljem identifikovanja eventualnih saučesnika u izvršenju ovih krivičnih djela, kao i na pronalasku lica V.E. za kojim je raspisana potraga.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka pod čijim nadzorom su preduzimane mjere.

Iz Policijske uprave Gradiška navode da će, nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv B.I. i V.E. biti podnesen izvještaj o otkrivanju krivičnog djela i počinioca zbog osnovane sumnje da su počinili šest teških krađa, tri krađe i jedno krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.