latinica  ћирилица
21/05/2020 |  10:57 | Autor: SRNA

Bijeljina: Novooboljelo lice srednje životne dobi

U Bijeljini je potvrđen još jedan slučaj zaraze virusom korona, čime se broj inficiranih osoba u Semberiji povećao na 14, a sva lica sa kojima je zaražena osoba bila u kontaktu već su testirana i očekuju se rezultati, saopšteno je iz gradskog Štaba za vanredne situacije.
Ulaz u urgentni blok Bijeljinske bolnice - Foto: RTRS
Ulaz u urgentni blok Bijeljinske bolniceFoto: RTRS

Infektolog Aleksandra Radojčić rekla je da je pacijent srednje životne dobi, sa jednostranom upalom pluća i da je njegovo opšte stanje dobro.

- Nakon što je primljen u karantin jedan, u kojem je bio izolavan, započeli smo terapiju, a po dolasku rezultata testa, koji je pozitivan, pacijent je premješten u karantin dva - navela je Radojčićeva.

Iz Bolnice "Sveti Vračevi" saopšeno je da se u karantinu u Domu učenika i dalje nalaze dva lica, da je jednom od njih prvi retest negativan i da će tokom dana biti urađen i drugi retest.

- U bolničkoj izolaciji nalazi se šest pacijenata, u kućnoj izolaciji pet, a do jutros smo testirali ukupno 605 osoba. Čekamo rezultate za devet lica i jedan retest - naveli su iz bijeljinske Bolnice.

U saopštenju se napominje da je Republički štab za vanredne situacije donio zaključak o prestanku primjene zaključka o sprovođenju mjere kućne izolacije, koji se primjenjuje od jutros u 6.00 časova.

Odjeljenje komunalne policije, shodno zaključku, više ne vrši kontrolu lica kojima je izrečena mjera kućne izolacije, dodaje se u saopštenju.

Prema podacima gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu, pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina nalaze se 293 lica.

U prethodna 24 časa nadležni zdravstveni inspektor na graničnom prelazu Rača izdao je 30 rješenja o izolaciji, dok je na Pavlovića mostu izdato pet rješenja.

Predstavnici Policijske uprave Bijeljina izdali su četiri prekršajna naloga za lica koja nisu koristila zaštitne maske. Komunalna policija kontrolisala je 21 lice u izolaciji i sva lica su pronađena na svojim adresama, navodi se u saopštenju.