X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
21/05/2020 |  13:05 ⇒ 13:14 | Izvor: RTRS

U toku uređenje obala Vrbasa i Vrbanje (FOTO)

Komunalne ekipe ovih dana intenzivno rade na uređenju obala rijeka Vrbas i Vrbanja u okviru godišnjeg plana uređenja obala vodotokova, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.
Uređivanje grada - Foto: facebook.com
Uređivanje gradaFoto: facebook.com

- Vremenske prilike pogoduju bujanju vegetacije i već u maju smo primorani da krenemo u drugi krug košenja po naseljima i uz saobraćajnice, a radi se i na uređenju živih ograda - kažu u nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove.

Iz Odjeljenja navode da se uporedo sa ovim poslovima radi i na uređenju nasipa, košenju trave i korova, na potezu od od Crnog vira do ušća Vrbanje u Vrbas.

FOTO: Srna

- U okviru ovih radova urediće se i dio obale između nasipa i vode, posebno na dijelu ušća koje je popularno među izletnicima. Po završetku, mašine i radnici nastaviće uređenje nasipa na Vrbasu u naselju Kumsale, a zatim i dijela obala Crkvene - navode iz nadležnog odjeljenja.

U okviru redovnog održavanja obala i nasipa, do sada su pokošene obale rijeke Vrbas u centralnoj zoni, Široke rijeke od magistralnog puta do ušća u Vrbas u naselju Derviši, obale rijeke Suturlije, te još nekoliko manjih vodotokova na području Banjaluke.