X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
21/05/2020 |  13:14 ⇒ 16:17 | Izvor: ATV

Dodik o navodnom prisluškivanju: To je ono što bi oni u opoziciji nazvali "performans"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je ono što je rekao sinoć na sjednci Narodne skupštine bio performans.
Dodik i Stevandić  (Foto:atvbl.com) -
Dodik i Stevandić (Foto:atvbl.com)

- Naravno da je to bio dio odnosa u samoj Skupštini. I onaj koji prisluškuje to ne oglašava i ne saopštava javno. To je ono što bi oni u opoziciji nazvali performans ili što bi se u običnom narodu nazvalo zezanje - rekao je Dodik.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik vodio političku igru sa poslanicima Nebojšom Vukanovićem i Draškom Stanivukovićem kada je rekao da zna "šta pričaju poslanici opozicije".

Lukač je rekao da se jutros mnogi utrkuju ko će prije podnijeti prijavu protiv Dodika, a da je to već uradio Milan Tubin, poslanik SDS-a, te da se po jednom predmetu ne može voditi više sudskih postupaka.

- Možemo da vratimo snimak i da vidimo da je to samo jedna politička igra. Milorad Dodik im "baci im političku lopticu" i oni se sa njom igraju danima - rekao je Lukač.

Ministar kaže da ništa nije sakriveno od javnosti i pozvao je skupštinski Nezavisni odbor, koji ima pravo nadzora nad radom Ministarstva unutrašnjih poslova, da izvrši sve neophodne provjere.

- Јa odgovorno tvrdim da nema nikakvog prisluškivanja, naročito narodnih poslanika, a ni bilo koga drugog u Srpskoj ko se ne bavi kriminalom i ko nije eventualno potencijalni terorista i ko može da ugrozi Srpsku. Samo u skladu sa sudskim odlukama se vrše određene mjere - rekao je Lukač.