latinica  ћирилица
21/05/2020 |  13:24 | Autor: SRNA

Lukač: Tehniku koristimo u skladu sa zakonom

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas u Narodnoj skupštini da se u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ tehnika koristi u skladu sa zakonom.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

Lukač je istakao da MUP tehniku ne koristi protivzakonito i bez tužilačke i sudske odluke.

- Ona se koristi u skladu sa zakonom i za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma. Nema potrebe da neko dođe pod balkon sa kombijem i tehnikom da bi snimao, jer se ne može snimati kroz zidove - rekao je Lukač u parlamentu u replici poslaniku PDP-a Perici Bundalu koji je rekao da je bijeli kombi 25. i 27. decembra prošle godine bio pred zgradom Predsjedništva PDP-a, te ispod njegovog stana.

On kaže da su smiješni navodi Bundala da mu je neko došao pod balkon da bi ga snimao i da to sigurno nije niko iz MUP-a.

- Vi ste, Bundalo, bili ministar unutrašnjih poslova i sigurno je da ste bili informisani kako se koristi tehnika u MUP-u. Za priču morate imati dokaz, a spreman sam i stojim na raspolaganju da riješimo sve dileme. Zašto niste pozvali policiju ako smatrate da vas neko ugrožava i pozivam poslanike da prijave policiji ako sumnjaju na bilo šta - rekao je Lukač.

Bundalo je rekao da je bijeli kombi 25. i 27. decembra bio pred zgradom Predsjedništva PDP-a, te ispod njegovog stana i upitao šta se radilo.

- Imam snimke, čak i video snimke, a o ovom prvi put javno govorim - naveo je Bundalo.