latinica  ћирилица
21/05/2020 |  13:26 | Autor: SRNA

Prnjavor: Neslaganja u Opštinskom odboru SDS-a, smjena ili ostavka Nemanje Vasića?

U Prnjavoru bi sutra trebalo da bude održana sjednica Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke /SDS/ na kojoj grupa okupljena oko odbornika Milana Petrovića planira da smijeni predsjednika prnjavorskog odbora ove stranke Nemanju Vasića, saznaje Srna.
SDS -
SDS

Izvor iz SDS-a Prnjavor rekao je Srni da Vasić, koji je i potpredsjednik ove stranke, predstavlja "tvrdu" liniju SDS-a koja je kategorički odbijala bilo kakvu saradnju sa vladajućim SNSD-om u ovoj lokalnoj zajednici.

Prema istom izvoru, Vasić je već duže vremena na udaru određenih krugova unutar lokalnog SDS-a, koji ga, kako kaže, "optužuju za kriminal u ratnom i poslijeratnom periodu".

Srna saznaje da Vasić, pod pritiskom stranačkih kolega, planira da podnese ostavku, prije nego što ga zvanično smijene sa mjesta predsjednika na sutrašnjoj sjednici.

Izvor Srne navodi da je Vasić jedan od najodanijih ljudi predsjednika SDS-a Mirka Šarovića, te da je on među prvima, i mimo većinske volje prnjavorskog SDS-a, predložio Šarovića za predsjednika stranke.