latinica  ћирилица
21/05/2020 |  13:40 | Autor: SRNA

Čubrilović: Za vrijeme vanrednog stanja urađeno najbolje što se moglo

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da je bilo nemoguće da parlament radi u vrijeme vanrednog stanja.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

- To je prosto bilo nemoguće. Nije bilo toga ko će na sebe da preuzme odgovornost da na jednom mjestu drži 120 do 150 ljudi. Mogli smo postati novi klaster jer bi ljudi dolazili iz raznih krajeva Srpske - rekao je Čubrilović u Narodnoj skupštini tokom rasprave o Prijedlogu odluke o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj.

Predsjednik parlamenta je rekao da je vanredno stanje dalo mogućnost da se brže donose neka rješenja sa zakonskom snagom da bi život mogao da se odvija normalno.

- Predsjednik Republike Srpske, Vlada, krizni štabovi i svi ostali nisu učinili nijednu grešku za vrijeme vanrednog stanja. Činjenica je da je urađeno najbolje što se u tom trenutku moglo - istakao je Čubrilović.

Čubrilović je rekao da je činjenica da su svi - od medicinskih radnika kao stručnih konsultanata, preko kriznih štabova, Vlade i predsjednika Republike, uz njegovu i saglasnost predsjednika Komisije za zakonodavstvo, donosili najbolja moguća rješenja.

- Ta rješenja imaju podlogu u Ustavu Republike Srpske i imaju snagu zakona. Za vrijeme vanrednog stanja, koje je uvedeno usljed epidemije virusa korona, urađeno je najbolje što se moglo - zaključio je Čubrilović.