latinica  ћирилица
21/05/2020 |  14:42 | Autor: SRNA

Brčko: Za subvencije privrednicima 2,3 miliona KM

Vlada Brčko distrikta usvojila je danas na vanrednij sjednici odluku o izdvajanju 2.313.179 KM na ime subvencija za 1.676 privrednika koji su pretrpjeli štetu zbog epidemije virusa korona jer im je odlukom kriznog štaba rad bio obustavljen.
Vlada Brčko Distrikta - Foto: RTRS
Vlada Brčko DistriktaFoto: RTRS

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi distrikta Pero Gudeljević rekao je novinarima da je izdvojeno 55 odsto planiranog novca za pomoć privredi, namijenjenog za 75 odsto privrednika koji su konkurisali za ova sredstva.

Odlukom će biti obuhvaćena i 6.224 radna mjesta ili 65 odsto od ukupnog broja radnika.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić ranije je rekao Srni da je Vlada prioritetno odobrila isplatu subvencija za najnižu bruto platu za sve poslovne subjekte kojima je bio zabranjen rad naredbama Štaba za zaštitu i spasavanje, kao i subjektima koji su podnijeli zahtjeve da im se subvencioniše 30 odsto poreza i doprinosa na plate.

Milić je istakao da je nelogično da u istoj djelatnosti postoje subjekti koji su ostvarili prava na dio sredstava i oni koji polažu prava da im se subvencija isplati u punom iznosu, te da je zbog toga spisak vraćen na ponovnu analizu Komisiji koja će, u saradnji sa Inspekcijom i Poreskom upravom, izvršiti kontrolu dostavljene dokumentacije.