latinica  ћирилица
21/05/2020 |  16:37 ⇒ 16:37 | Autor: SRNA

Mitropolija pozvala na pomoć u obnovi hrama u Zagrebu

Mitropolija zagrebačko-ljubljanska i Crkvena opština Zagreb pozvala je sve ljude dobre volje da, u skladu sa mogućnostima, novčanim prilozima pomognu obnovu Sabornog hrama Svetog Preobraženja u Zagrebu, koji je teško oštećen u nedavnom zemljotresu.
Oštećen Saborni hram Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu od zemljotresa -
Oštećen Saborni hram Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu od zemljotresa

Obnova je potrebna da bi se što prije omogućilo pravoslavnim vjernicima u Zagrebu da prisustvuju redovnom bogosluženju i da se Sabornom hramu vrati pređašnji sjaj, saopšteno je na internet stranici Srpske pravoslavne crkve.

Mitropolija zagrebačko-ljubljanska i Crkvena opština zagrebačka se svakom pojedinačno i svima zajedno unaprijed zahvaljuju, prizivajući na sve blagoslov Božji.

Sredstva se mogu uplatiti na račun Eparhije zagrebačko-ljubljanske u Sberbanci SWIFT/BIC: VBCRHR22, HR09 2503 0071 5100 0060 0.

Zagreb je 22. marta pogodio zemljotres jačine 5,3 stepena Rihterove skale, u kojem je stradalo jedno dijete, povrijeđeno je oko 20 lica, a pričinjena je materijalna šteta objektima, među kojima je i Saborni hram Preobraženja Gospodnjeg na Cvijetnom trgu.