latinica  ћирилица
21/05/2020 |  20:26 ⇒ 20:30 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Za agente moraju biti imenovani kompetentni ljudi

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je Srni da očekuje da što prije budu imenovani kompetentni i kredibilni agenti Savjeta ministara pred Evropskim sudom za ljudska prava.
Snježana Novaković Bursać - Foto: Screenshot
Snježana Novaković BursaćFoto: Screenshot

Bursaćeva je navela da, prema njenim informacijama, kao agenti BiH rade lica za koje je Sud BiH utvrdio da ne ispunjavaju uslove.

- Mora se insistirati na tome da ta lica više ne obavljaju tu funkciju. Ukoliko i dalje ostanu BiH pokazuje nepoštovanje pravosudnih presuda i odobrava da na bitnim predmetima pred Evropskim sudom za ljudska prava rade nekompetentni ljudi - upozorila je Bursaćeva.

Savjet ministara BiH na današnjoj sjednici nije imenovao v.d. zastupnika Savjeta ministara pred Evropskim sudom za ljudska prava, tako da je BiH faktički bez svog agenta, iako se pred tim sudom nalazi oko 1.800 predmeta iz BiH.

Vršiocu dužnosti zastupnika Savjeta ministara Moniki Mijić nedavno je onemogućeno da dolazi u Kancelariju zastupnika i radi svoj posao.