latinica  ћирилица
22/05/2020 |  08:47 ⇒ 08:53 | Autor: Agencije

Uhapšeno sedam članova splitske narkobande

Uukupno sedam osoba uhapšeno je juče u velikoj akciji policije i USKOK-a na području Splita zbog sumnje da su počinili brojna krivična djela, od planiranje ubistv, do podmetanja požara pod dva lokala i trgovinu drogom.

U Splitu su uhapšeni pripadnici zločinačke organizacije na čijem čelu je Dean Majstorović, koji je preživio dva atentata.
Na nekoliko lokacije u tom gradu inspektori Službe organizovanog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske u koordinaciji s regionalnim odjeljenjem USKOK-a Split pretresli su stanove nakon hapšenja više osoba iz kriminalnog miljea, piše Slobodna Dalmacija.

Kao šefa zločinačke orgnaizacije koja se bavila paljevinama lokala i trgovinom drogom priveli su Deana Majstorovića zvanog Điđi, poznatog i po starom imenu Dean Martedić.

Teretio se i za trgovinu 17 kilograma marihuane za šta je i odslužio zatvorsku kaznu. Osim njega, pritvoreni su Luka Buzdovačić i Ivan Šunjić.

Osim za podmetanje požara u splitskim kafićima ie šverc droge iz Slovenije, Majstorović i ostali sumnjiče za planiranje i organizovanje ubistva jedne osobe.