latinica  ћирилица
22/05/2020 |  14:34 ⇒ 16:50 | Autor: RTRS

Dodik: Nema saradnje sa onima koji budu pravili koalicije na lokalnom nivou sa opozicijom (FOTO/VIDEO)

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da ova stranka ostaje privržena koalicionoj saradnji sa partijama sa kojima čini vladajuću većinu, ali da će raskinuti saradnju sa onima koji budu ulazili u koalicije na lokalnom nivou sa opozicijom.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Ako bilo koja partija na lokalnom nivou napravi koaliciju sa partijama izvan tog kruga, SNSD će povući svoju saglasnost za imenovanje njihovih ljudi na nivou opštine i iz opština gdje je ta saradnja napravljena. To smo danas saopštili prijateljima iz Socijalističe partije Srpske i oni su saglasni s tim - naveo je Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Foto: Tviter

Prema njegovim riječima, SNSD je odlučio da u narednoj sedmici održi sastanke sa predstavnicima različitih struktura stranke iz pet izbornih jedinica da bi dogovorili djelovanju u vezi sa različitim političkim pitanjima, a prvenstveno lokalnim izborima.

Dodik je rekao da je potpisan sporazum o saradnji sa Socijalističkom partijom Srpske, te da su ih za to opredijelile određene političke vrijednosti.

Foto: RTRS

- SNSD u ovoj partiji vidi značajnog partnera sa kojim će graditi bazične i starteške političke odnose i kroz loklane odnose i na nivou poslaničkog kluba ove stranke u NSRS. Kroz zajedničko djelovanje doprinosimo ambijentu za stabilnu Srpsku - rekao je Dodik i dodao da SNSD ostaje pri zajedničkom djelovanju sa ostalim koalicionim partnerima.

On je dodao da će i dalje zajedno djelovati na vrijednostrima i političkim stavovima koje su ranije promovisali.

- Vjerujemo da možemo da obezbijedimo stabilnost Republike Srpske kroz zajednički nastup u parlamentu, te da možemo da izgradimo ambijent u kojem će jačati snaga institucija Srpske. Radićemo na tome da bude ojačan dignitet Narodne skupštine putem zajedničkog djelovanja i usvajanja određenih politika, a prije svega usvajanja novog poslovnika o radu Narodne skupštine - rekao je Dodik.

On je uvjeren da će SNSD sa SPS-om imati sveobuhvatnu saradnju koja će biti primjer drugim političkim partijama.

- Oni /SP i SPS/ imaju svoje odnose, a mi ostajemo pri saradnji sa obje partije. Potpisani koalicioni sporazum sa Petrom Đokićem ostaje, a sada smo kapacitetu SNSD-a dodali i ovaj sporazum jer vjerujemo da SPS ima dovoljno digniteta i kapaciteta da obilježi ovo političko vrijeme imajući u vidu činjenicu da su formirali 35 opštinskih odbora širom Srpske - kaže Dodik.

Foto: RTRS

Predsjednik SPS-a Goran Selak izjavio je da su i ranije imali uspješnu saradnju sa SNSD-om i Dodikom te da će SPS svojim kapacitetima podržati borbu za jačanje i razvoj Republike Srpske.

- Veliki dio članstva SPS-a zalaže se za saradnju sa SNSD-om i tako ćemo nastaviti dalje. Prvenstveno nam je važno da poboljšamo život građana u Srpskoj i da budu zastupani interesi Republike Srpske onako kako to radi Dodik - istakao je Selak.