X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
22/05/2020 |  15:21 ⇒ 15:22 | Izvor: SRNA

FBiH: Otkriven 61 neprijavljen radnik

Na području Federacije BiH Poreska uprava izvršila je 217 inspekcijskih kontrola i otkrila 61 neprijavljenog radnika, te zapečatila 19 objekata.
Radnici - Foto: RTRS
RadniciFoto: RTRS

Inspektori Poreske uprave su prilikom jučerašnjih kontrola kojim su bili obuhvaćeni poreski obveznici u građevinarstvu, pekarstvu, trgovini, ugostiteljstvu i drugim uslužnim djelatnostima, otkrili 36 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 12 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj, te 12 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti u 75 inspekcijskih nadzora podneseni su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 230.400 KM, prenosi N1.

Ukoliko se u budućim kontrolama kod ovih poreskih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, biće im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od šest mjeseci.

Poreska uprava poziva sve radnike koji rade na crno da ih o tome obavijeste, a sve građane da prijave saznanja o nelegalnom poslovanju i nepoštovanju poreskih zakona.