X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
22/05/2020 |  16:58 ⇒ 17:13 | Izvor: SRNA

Nešić: Za rehabilitaciju 49 kilometara magistrale obezbijeđeno 15.858.000 KM

Vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Nenad Nešić posjetio je danas radilište na rehabilitaciji dionice magistralnog puta Doboj-Šešlije-Modriča u dužini od 49 kilometara, čija je vrijednost radova 15.858.000 KM, istakavši da će po završetku ove trase biti obezbijeđen kvalitetniji, bezbjedniji i znatno brži drumski saobraćaj.
Nenad Nešić - Foto: SRNA
Nenad NešićFoto: SRNA

- Bitno je istaći da cijeli projekat finansira Vlada Republike Srpske, vrednost radova je 15.858.000 KM, a izvođač radova je "MG Mind" - rekao je Nešić novinarima u Doboju.

Nešić je podsjetio da su radovi otpočeli u oktobru prošle godine sa rokom završetka od 365 dana.

On je naveo da će, osim ovih radova, kod Doboja izgraditi dva kružna toka, jedan kod benzinske pumpe "Ina", a drugi na ukrštanju magistralnih puteva M-17 i M-4, odnosno skretanju ka Tuzli, čija je ukupna vrijednost 1.250.000 KM.

- Kada ćemo krenuti u izvođenje tih radova isključivo zavisi od grada Doboja. Gradonačelnik me je danas obavijestio da su oni riješili imovinske odnose tako da očekujem u narednih deset dana da krenemo sa izgradnjom i ove dvije kružne raskrsnice - kaže Nešić.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić napomenuo je da je Gradska uprava prema ranije potpisanom sporazumu uspjela da riješi imovinskopravne obaveze, iako je magistralni put u vlasništvu Republike Srpske.

On je zahvalio Vladi Srpske što će "Putevi Republike Srpske" finansirati izgradnju oba kružna toka, a ne samo jedan kako je to bilo predviđeno prvim sporazumom.