X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Obavijest
22/05/2020 |  17:16 ⇒ 17:21 | Izvor: SRNA

Mlinarevićeva samoinicijativno odlučila da se zastava spusti na pola koplja? (FOTO)

Zastava na zgradi Ambasade BiH u Pragu bila je spuštena na pola koplja, a prema čijem nalogu je to učinjeno moraće pisano da se izjasni ambasadorka BiH u Češkoj Martina Mlinarević, rekla je Srni ministarka inostranih poslova u Savjetu ministara Bosera Turković.
Ambasadorka BiH u Češkoj Martina Mlinarević - Foto: facebook.com
Ambasadorka BiH u Češkoj Martina MlinarevićFoto: facebook.com

Turkovićeva je rekla da su iz Ministarstva pozvali kabinet hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da se razjasni koji su razlozi i ko je naredio da se zastava sinoć spusti na pola koplja.

- Izgleda da je Mlinarevićeva to uradila samoinicijativno i naredila da se zastava BiH spusti na pola koplja. Danas je zastava vraćena jer nema nikakvih razloga da bude na pola koplja - rekla je Turkovićeva nakon medijskih napisa da je zastava na Ambasadi u Pragu bila spuštena povodom smrti književnika Bekima Sejranovića.

Ona je dodala da će Mlinarevićeva morati da se pisano izjasni o cijelom slučaju.

- Nedopustivo je da se takve stvari rade. Po tome ispada da bi svako od nas mogao da u instituciji u kojoj radi traži spuštanje zastave na pola koplja ako mu umru roditelji ili neko drugi. Vjerovatno je u pitanju neznanje, ali pisano će morati da se izjasni o tome - istakla je Turkovićeva.

Zastava BiH na Ambasadi u Pragu bila je spuštena na pola koplja povodom smrti književnika Bekima Sejranovića.

Ambasadorka BiH u Pragu Martina Mlinarević napisala je na svom Tviteru da je na toj ambasadi zastava spuštena na pola koplja i da je "umro najtalentovaniji pisac mlade generacije BiH".

- Tebi nije ni pokoj, ni smiraj na kraju, nego bistro, Bekime... Ti si rijeka bio i rijeka ostao - objavila je Mlinarevićeva.