latinica  ћирилица
22/05/2020 |  20:52 ⇒ 23/05/2020 | 07:35 | Autor: RTRS

Đorđević: Odluka Vlade Srbije bitna zbog veza sa Srpskom (VIDEO)

Postepeno ublažavanje mjera je vrlo značajno za građane i ekonomiju u Republici Srbiji i Vlada Srbije o tome vodi računa, izjavio je ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević gostujući u Dnevniku plus.
Aleksandar Đorđević - Foto: RTRS
Aleksandar ĐorđevićFoto: RTRS

- Poseban aspekt je odnos sa Republikom Srpskom, i sa našim državljanima koji dolaze u Srpsku i državljanima BiH i Srpske koji dolaze u Srbiju. U tom smislu mislim da će odluka o tome da za ulazak u Srbiju, i za domaće i za strane državljane, nisu potrebni PCR test na virus korona ili dozvola komisije, kao ni samoizolacija od 14 dana, biti jako bitna zbog tih veza koje postoje - izjavio je Đorđević za RTRS.

Kada je riječ o izborima koji će se u Srbiji održati 21. juna, Đorđević je naglasio da je predizborna kampanja prilagođena situaciji u kojoj se cijeli svijet nalazi zbog pandemije virusa korona.

- Uslovi održavanja izbora biće prilagođeni zdravstvenim i svim drugim uslovima koji su neophodni da bi se oni sproveli na društveno prihvatljiv i način koji će štititi prije svega zdravstveno stanje svih birača. Biće primjenjene sve zaštitne mjere na biračkim mjestima - precizirao je Đorđević.