latinica  ћирилица
22/05/2020 |  21:37 ⇒ 21:37 | Autor: SRNA

Višković: Prioritet - interes naroda i jačanje Srpske

Potpredsjednik SNSD Radovan Višković izjavio je Srni da je sporazum ove partije sa Strankom demokratske srpske Semberije Miće Mićića prvenstveno poziv građanima na sabornost u interesu srpskog naroda i jačanja Republike Srpske.
Radovan Višković  (Foto:twitter.com) -
Radovan Višković (Foto:twitter.com)

- Ovo je poruka i drugim lokalnim zajednicama da svoje stranačke razmirice treba da ostavimo po strani, a da nam bude interes da se svi ujedinimo oko očuvanja Republike Srpske i jačanja prostora na kome živimo - rekao je Višković tokom večerašnje posjete Gradskoj organizaciji SNSD u Bijeljini.

Višković, koji je u ime Predsjedništva SNSD zadužen za grad Bijeljinu, na sastanku sa Predsjedništvom Gradskog odbora stranke u ovom gradu razgovarao je o juče potpisanom sporazumu SNSD-a sa SDSS-om i pripremama za jesenje lokalne izbore.

- Upoznao sam članstvo Predsjedništva Gradskog odbora SNSD Bijeljina sa sporazumom, čuo njihovo mišljenje. Zadovoljan sam razmišljanjem ljudi, a sada to treba prezentovati članstvu stranke na području grada i da što spremnije uđemo u lokalne izbore, bili oni u oktobru ili će biti prolongirani. Kad god da izbori budu, mi ćemo kao gradska organizacija u Bijeljini biti spremni - poručio je on.

Višković je rekao da će fokus u Bijeljini biti na kandidatskim listama, sa ciljem da osvajanja što više glasova za odbornike u gradskoj skupštini.

On nije rekao ime onog koji će na poziciji gradonačelnika Bijeljine, po sporazumu, naslijediti Mićića, koji treba da se povuče sa pozicije gradonačelnika za opšte izbore 2022. godine.

- Očekujem pobjedu SNSD i naših koalicionih partnera u Bijeljini, Ugljeviku i Loparama, da pobijede na lokalnim izborima i da preuzmu vlast, jer dokazali smo kao koalicija na republičkom nivou da možemo i da zaslužujemo da i u ovim lokalnim zajednicama od sljedećih izbora naša koalicija bude na vlasti - ocijenio je Višković.

Prema njegovim riječima, Bijeljina nikada nije bila oštećena po pitanju podrške republičke vlasti u sprovođenju značajnih projekata koji su i do sada rađeni, za vrijeme vlasti SDS-a.

- Sporazum je više poruka našim građanima u Republici Srpskoj da se okupljamo, da nam je interes srpskog naroda na prvom mjestu i da imamo sabornost, a projekti će se raditi sa svakom vlašću - poručio je Višković.

On je istakao da na prvom mjestu treba da budu sabornost i jedinstvo, te da se pošalje poruka - ako to može da radi Bijeljina, zašto ne bi mogle i ostale lokalne zajednice.