latinica  ћирилица
22/05/2020 |  22:38 ⇒ 22:39 | Autor: SRNA

Mandić i Knežević 23. juna u Apelacionom sudu

Za 23. jun u Apelacionom sudu u Podgorici zakazano je razmatranje validnosti presude protiv 14 optuženih za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra 2016. godine u Crnoj Gori i članstvo u kriminalnoj organizaciji koju su formirali ruski državljani, agenti GRU Eduard Šišmakov i Vladimir Popov.
Mandić i Knežević (Foto: pinkm.me) -
Mandić i Knežević (Foto: pinkm.me)

Prvostepenom presudom, koju je 9. maja prošle godine izreklo krivično vijeće, Šišmakov je osuđen na kaznu zatvora od 15 godina za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, a Popov na 12 godina zatvora za ista krivična djela.

Lideri Demokratskog Fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su na po pet godina robije, dok je vozač ovog političkog saveza Mihailo Čađenović osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora.

Bivši visoki policijski finkcioner Srbije Bratislav Dikić osuđen je na kaznu od osam godina za krivična djela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, a Pedrag Bogićević za ista krivična djela na sedam godina.

Nemanja Ristić osuđen je na sedam godina zatvora za krivična djela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, Srboljub Đorđević i Milan Dušić na po godinu i po zatvora, Branka Milić na tri godine zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet mjeseci zatvora. Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu zatvora.