latinica  ћирилица
23/05/2020 |  13:45 ⇒ 13:53 | Autor: SRNA

Milan Petrović novi predsjednik prnjavorskog SDS-a

Milan Petrović novi je predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Prnjavor, dok je na čelo Izvršnog odobra imenovan Milan Alkesić, saopšteno je danas na konferenciji za novinare predstavnika SDS-a u Prnjavoru.
SDS Prnjavor -
SDS Prnjavor

Član Predsjedništva SDS-a Nemanja Vasić tvrdi da u Opštinskom odboru ove stranke u Prnjavoru nema raskola i da će stariji članovi podržati mlađe predstojećim lokalnim izborima.

Vasić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je zadovoljan što se realizuje njegov koncept očuvanja jedinstva i podmlađivanja stranke.

- OO SDS Prnjavor smatrao je da ne bi bilo dobro u izbornoj godini ulaziti u unutarstranačke izbore, pa smo pribjegli statutarnom pravu da ja podnesem ostavku, a da zamjenik Milan Petrović preuzme funkciju predsjednika OO do sljedećih stranačkih izbora. Na njegovo mjesto za predsjednika Izvršnog odbora došao je Milan Aleksić - pojasnio je Vasić.

On je dodao da su Petrović i Aleksić isprofilisani kao kandidati za predstojeće lokalne izbore i da u narednih 15 dana ta dva imena idu na teren u mjesne odbore na potvrdu.

- Nakon toga bi trebalo zvanično da bude potvrđeno da će Milan Petrović biti kandidat za nosioca liste u Skupštini opštine, a Milan Aleksić kandidat SDS-a za načelnika opštine Prnjavor - precizirao je Vasić, koji kaže da ostaje član Predsjedništva i Glavnog odbora SDS-a, kao i član OO i IO ove stranke u Prnjavoru.

Novoimenovani predsjednik OO SDS Prnjavor Milan Petrović se nada da će Vasić sada još više i jače da pomaže mladima da pobijede na predstojećim izborima.

On je izrazio i bezrezervnu podršku stranačkom kolegi Aleksiću, kao kandidatu za načelnika opštine na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik IO SDS Prnjavor Milan Aleksić istakao je da je pred njim i Petrovićem veliki i odgovoran posao, kao i mnogi izazovi.

- Smatramo da imamo snagu, pamet, sposobnost da u SDS unesemo novu energiju, da pospješimo njenu organizaciju, da u rad uvedemo nove, mlade ljudi, ali i ljude koji nisu imali priliku da obavljaju bilo kakve funkcije - naveo je Aleksić.