latinica  ћирилица
24/05/2020 |  12:14 ⇒ 12:36 | Autor: RTRS

"Energetska efikasnost" u zvorničkom Tehničkom centru

U zvorničkom Tehničkom školskom centru počela je druga faza projekta "Energetska efikasnost". Biće urađena izolacija i uređena fasada na sjevernoj i zapadnoj strani školske zgrade. Projekat finansira Grad Zvornik.

Pandemija virusa korona nije uticala na nadležne u Tehničkom školskom centru da nastave projekat koji su počeli prije šest godina. On će omogućiti da spoljašnjost objekta bude kompletno renovirana imajući u vidu da je prije dvije godine urađena fasada na istočnoj i južnoj strani objekta.

- Završićemo kompletno projekat utopljavanja škole. Prošle zime smo imali taj problem da je na jednoj strani škole bilo izuzetno toplo, dok druga strana nije bila toliko utopljena, pa nije bilo nekih značajnih ušteda u potrošnji energije za grijanje. Već sljedeće sezone očekujem da će ušteda biti i do 30 odsto - istakao je Goran Grujić, direktor Tehničkog školskog centra Zvornik.

Predviđeno je da radovi budu završeni do polovine juna. Osim što će omogućiti značajne energetske uštede, biće stvoreni i bolji uslovi za pohađanje nastave učenika i za rad zaposlenih. Ulaganje u obrazovanje jedan je od prioriteta Gradske uprave.

- Tu nam je podršku dao i član Predsjedništva gospodin Dodik, zahvalni smo na tome. Dovoljno se radi. Možda u uslovima u kojima živimo i previše. Trenutno su investicije u infrastrukturu našeg Grada u iznosu od dva naša godišnja budžeta - napomenuo je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.

Kako bi spremno dočekali početak nove školske godine raspust će biti iskorišćen i da se okreče učionice i opreme pojedini kabineti.