latinica  ћирилица
24/05/2020 |  15:25 ⇒ 15:33 | Autor: SRNA

Gradonačelnik Banjaluke čestitao Ramazanski bajram (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić čestitao je Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftiji banjalučkom Nusretu Abdibegoviću, imamima, vjernicima i sugrađanima sa željom da ga provedu u zdravlju, miru i radosti sa porodicama i prijateljima.
Igor Radojičić (Foto: facebook/Grad Banja Luka) -
Igor Radojičić (Foto: facebook/Grad Banja Luka)

- Ove godine praznike slavimo u vrijeme velikih izazova, koje tako treba i posmatrati; kao još jedan način iskušenja, jačanja volje i svijesti o značaju pažnje jednih prema drugima, solidarnosti i ljubavi čovjeka prema čovjeku - naveo je Radojičić u čestitki.

On je istakao da je ovaj praznik prilika da se u društvu, bogatom različitostima, još jednom potvrdi i promoviše trajna opredijeljenost ka istinskim vrijednostima, međusobnom razumijevanju i poštovanju s ciljem bolje i prosperitetnije budućnosti.

- Želim da Vam ovaj veliki praznik, kao i dani koji dolaze, budu ispunjeni dobročinstvom i tolerancijom - poručio je Radojičić.

Vjernici islamske vjeroispovijesti u BiH i širom svijeta danas dočekuju Ramazanski bajram, kojim se obilježava kraj ramazana, odnosno mjeseca posta.