latinica  ћирилица
24/05/2020 |  18:15 ⇒ 18:16 | Autor: SRNA

Volodin: Amerika pokušava da potkopa povjerenje Rusa u Putina

SAD pokušavaju da koriste kontrolisane medije, blogere i opozicione političare da bi potkopali povjerenje Rusa u predsjednika Vladimira Putina, čija je politika podigla Rusiju na novi nivo, izjavio je danas predsjednik ruske državne Dume Vjačeslav Volodin.
Vjačeslav Volodin   (Foto: Sputnik / Aleksandar Milačić) -
Vjačeslav Volodin (Foto: Sputnik / Aleksandar Milačić)

- Naš predsjednik Vladimir Putin doveo je Rusiju na jedan novi nivo gdje je ona poštovana i uvažavana. Ako se situacija uporedi sa onom devedesetih godina, sasvim je jasno da je došlo do značajnog rasta u svim sferama života - rekao je Volodin.

On je ukazao da SAD pokušavaju da potkopaju povjerenje građana i da su to metode koje koriste američka Centralna obavještajna agencija /CIA/ i Stejt department, ali da se Rusija mora oduprijeti uplitanju u svoja unutrašnja pitanja.

- Mislim da neću odati neku veliku tajnu ako kažem da su oni u stalnom kontaktu sa nekim opozicionim političarima, kao i velikim brojem medija i blogera - rekao je Volodin i dodao da neki od njih čak i ne shvataju da su samo pioni koji se koriste za razaranje Rusije.

On je napomenuo da su napadi Vašingtona usmjereni na diskreditaciju predsjednika, glavnih institucija i vodećih političara, te da su SAD dosta doprinijele i raspadu Sovjetskog Saveza.

Prema njegovim riječima, SAD šire lažne vijesti o situaciji u vezi sa virusom korona i o rejtingu ruskih vlasti jer pokušavaju da destabilizuju stanje u zemlji da bi sačuvale svoju dominantnu poziciju u svijetu.

- Kada govorimo o američkoj demokratiji i postignućima uviđamo da je ta zemlja postigla puno toga, ali na uštrb drugih. Sve se u svijetu mijenja i SAD žele da zadrže svoju dominantnu poziciju slabljenjem drugih država - rekao je Volodin.

On je dodao da je pozicija SAD u svijetu značajno uzdrmana i da oni zato vrše ogroman pritisak na Rusiju.

Volodin je naglasio da je Kina pretekla SAD u ekonomskom i tehnološkom razvoju, dok je Rusija pretekla SAD u vojnim pitanjima, prenio je TASS.