latinica  ћирилица
24/05/2020 |  20:52 ⇒ 25/05/2020 | 08:11 | Autor: RTRS

Banjaluka: Od ponedjeljka prilagođeni ljetnji režim polazaka

S obzirom na to da se privredna i ostala djelatnost na području grada Banjaluka vraća u funkciju, da je ukinuto vanredno stanje i policijski čas, od ponedeljka 25. maja, javni prevoz putnika će funkcionisati sa ljetnjim režimom redova vožnje koji će na određenim pravcima biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.
Autobusko stajalište, Banjaluka (foto: banjaluka.rs.ba) -
Autobusko stajalište, Banjaluka (foto: banjaluka.rs.ba)

U ponedjeljak počinje i prodaja svih vrsta mjesečnih karata, a putnici će sa kupljenim kartama za jun moći koristiti javni prevoz i zadnje sedmice maja.

Ukupan broj polazaka koji će u ponedjeljak moći koristiti građani iznosi na gradskim linijama oko 800, a na prigradskom području preko 150, i više nema restrikcija polazaka u pojedinim dijelovima dana. Prvi polasci će biti od 5.30-6.00 časova, a zadnji oko 22.30, u zavisnosti od linije.

- Postupajići po preporuci Instituta za javno zdravstvo, apelujemo da u vrijeme kada radnici koriste prevoz za dolazak na posao i povratak sa posla kući, prevoz ne koriste druge kategorije stanovništva. U cilju zaštite putnika i voznog osoblja od prenošenja virusa, putnici treba da se ponašaju u skladu sa preporukama zdravstvenih institucija, a autobusi će biti kao i do sada redovno dezinfikovani - naglašavaju iz Gradske uprave Banjaluka.

Svi redovi vožnje biće postavljeni u autobuse i na sajt grada. Dodatne informacije se mogu dobiti prilikom kupovine mjesečnih karata, kao i u odjeljenju za saobraćaj i puteve na telefon 051-244-444, lokal 481.

Red polazaka od 25. maja pogledajte OVDЈE.