latinica  ћирилица
25/05/2020 |  07:39 ⇒ 07:42 | Autor: RTRS

Banjaluka: Od danas ljetni režim polazaka

Јavni prevoz putnika na području Banjaluke od danas funkcioniše po ljetnom režimu redova vožnje koji će na određenim pravcima biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.
Gradski prevoz (foto: Grad Banjaluka) -
Gradski prevoz (foto: Grad Banjaluka)

U saopštenju je navedeno da je ova odluka donesena uzimajući u obzir to da se privredna i ostale djelatnosti na području grada Banjaluke vraćaju u funkciju, kao i zbog toga što je ukinuto vanredno stanje i policijski čas.

Iz Gradske uprave navode da danas počinje i prodaja svih vrsta mjesečnih karata, a putnici će sa kupljenim kartama za jun moći da koriste javni prevoz i zadnju sedmicu maja.

- Ukupan broj polazaka koji će u ponedjeljak moći koristiti građani na gradskim linijama je oko 800, a na prigradskom području više od 150 i više nema restrikcija polazaka u pojedinim dijelovima dana. Prvi polasci biće 5.30-6.00 časova, a posljednji oko 22.30, u zavisnosti od linije - saopšteno je iz Gradske uprave.

Postupajući po preporuci Instituta za javno zdravstvo, iz Gradske uprave apeluju da u vrijeme kada radnici koriste prevoz za dolazak na posao i povratak sa posla kući, prevoz ne koriste druge kategorije stanovništva.

- Radi zaštite putnika i voznog osoblja od prenošenja virusa, putnici treba da se ponašaju u skladu sa preporukama zdravstvenih institucija, a autobusi će biti, kao i do sada, redovno dezinfikovani - navedeno je u saopštenju.

Svi redovi vožnje biće postavljeni u autobuse i na sajt grada, a dodatne informacije moguće je dobiti prilikom kupovine mjesečnih karata, kao i u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve na broj telefona 051/244-444, lokal 481.