X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
25/05/2020 |  09:19 ⇒ 10:31 | Izvor: Agencije

Novi Zeland: Zemljotres tokom premijerkinog obraćanja (VIDEO)

U vrijeme kada je zemljotres jačine 5,6 stepeni pogodio Velington, premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern uživo je davala intervju televiziji Njuzhab.
Džasinda Ardern (Foto: GettyImages, Pool/Pool) -
Džasinda Ardern (Foto: GettyImages, Pool/Pool)

Kamera je tako zabilježila njenu reakciju tokom potresa.

Ona je prekinula voditelja Rajana Bridža i objasnila šta se upravo dešava u zgradi parlamenta u Velingtonu, u kojoj se nalazila, prenosi AP.

- Čini se da imamo zemljotres, Rajane. Dobro se drma, vidite stvari koje se tresu iza mene - rekla je iznenađena Ardern, koja se potom brzo sabrala i nastavila intervju.

Rekla je da je na sigurnom mjestu i da iznad nje nema visećih reflektora, s obzirom na to da je bila u jednoj kongresnoj sali.

Ardern, koja je uspješno predvodila borbu protiv korona virusa na Novom Zelandu, izjavila je kasnije da joj je u trenutku kada je osjetila zemljotres kroz glavu prošla misao: "Da li se šališ?"

Zemljotres jačine 5,6 stepeni pogodio je područje Velingtona sinoć oko 20 sati po našem vremenu, a epicentar se nalazio oko 90 kilometara sjeverno od grada.

Zemljotres se osjetio širom zemlje, ali za sada nema informacija o povrijeđenima ili materijalnoj šteti.

Novi Zeland leži na Vatrenom prstenu, velikom prstenastom području oko Pacifika koje karakteriše velika sezimološka i vulkanska aktivnost.