latinica  ћирилица
25/05/2020 |  09:40 ⇒ 11:40 | Autor: RTRS

Saobraćajna i elektro škola Doboj - promocija zanimanja (VIDEO)

Električar i rukovalac građevinskih i pretovarnih mašina, dva su deficitarna zanimanja koja su tražena na tržištu rada. To je jedan od razloga zbog kojih je Saobraćajna i elektro škola u Doboju odlučila da ove godine upiše po jedno odjeljenje đaka.
Saobraćajna i elektro škola Doboj - Foto: RTRS
Saobraćajna i elektro škola DobojFoto: RTRS

Sve prisutnija gradnja u Doboju nametnula je potrebu za stručnim kadrom, prije svega, građevinske i elektro struke.

Zbog toga je Saobraćajna i elektro škola ponudila zanimanja koja bi đacima obezbijedila zaposlenje.

Poseban je interes za trogodišnja zanimanja, električar i autoelektričar, te rukovalac građevinskih i pretovarnih mašina i kranova.

Bojan Narić ove godine završava školovanje a kao električar, kaže, da ne brine za posao. Lakšem zaposlenju nada se i Vedran Milićević, kao rukovalac građevinskih i pretovarnih mašina i kranova. Sve što je u prve dvije godine školovanja naučio u školi i školskoj radionici primijenio je u praksi u preduzeću. Milićević kaže da očekuje posao u struci.

Ova škola upisaće još nekoliko zanimanja, koja se traže na tržištu rada. To su trogodišnje zanimanje saobraćajne struke - vozač motornih vozila i četvorogodišnje - tehničar drumskog saobraćaja i tehničar logistike i špedicije, kao i zanimanja elektrotehničke struke - tehničar informacionih tehnologija i tehničar računarstva i programiranja.