latinica  ћирилица
25/05/2020 |  16:24 | Autor: SRNA

Putin ponovo u Kremlju

Ruski predsjednik Vladimir Putin došao je danas u Kremlj nakon što su zvaničnici objavili da poboljšanje situacije oko virusa korona omogućava Rusiji da uskoro otvori pojedina turistička odmarališta i ublaži blokadu u brojnim regijama.
Vladimir Putin (foto: twitter.com/dimsmirnov175) -
Vladimir Putin (foto: twitter.com/dimsmirnov175)

Putin se danas sastao sa direktorom ruskih željeznica i to je prvo njegovo pojavljivanje u Kremlju od 9. maja, kada je Rusija obilježavala 75 godina od pobjede nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu.

Tokom proteklih nekoliko sedmica, Putin je radio iz rezidencije zapadno od Moskve i predsjedavao sastancima putem video-konferencije.

U Rusiji je tokom protekla 24 časa zaraženo 8.946 oboljelih od virusa korona, čime je taj broj povećan na 353,427. Umrla su još 92 lica, pa je broj smrtnih slučajeva usljed kovida-19 povećan na 3.633.

Najteže pogođeni region u Rusiji je Moskva, koja ulazi u devetu sedmicu blokade, a gradonačelnik Sergej Sobjanjin navodi da je previše rano ukidati zabrane.

Granica Rusije ostaje zatvorena, kao i škole, a premijer Mihail Mišustin zatražio je od Rusa da ne odlaze na odmor u inostranstvo.