latinica  ћирилица
25/05/2020 |  22:11 | Autor: SRNA

Usvojena informacija o radovima na graničnom prelazu "Vraćenovići"

Vlada Crne Gore usvojila je danas informaciju o nedostajućim sredstvima za završetak radova na saobraćajnici za potrebe zajedničkog graničnog prelaza "Vraćenovići" sa BiH.

- Uprava za saobraćaj zadužena je da izvrši hitnu nabavku za radove predviđene predmjerom i da izvrši plaćanje izvođaču za izvedene radove iz sredstava Kapitalnog budžeta za 2020. godinu, do visine 370.000 evra - saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Iz Vlade napominju da ugovorena vrijednost radova na graničnom prelazu iznosi 1.878.183 evra.

- Izgradnja objekta počela je 28. februara i odvija se u dvije faze. Prva faza je do 1. juna, kada će biti stvoreni uslovi da se nakon 90 dana od zatvaranja, omogući međugranični saobraćaj i promet, a druga faza do 28. februara 2021. godine, kada je rok za završetak radova - navedeno je u saopštenju.

Crnogorska Vlada je prihvatila informaciju o polaznim osnovama za pregovore sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj /IBRD/ za zaključenje kreditnog aranžmana za "Program integrisanog razvoja koridora rijeka Save i Drine uz korišćenje višefaznog programskog pristupa".

U tom kontekstu Vlada je kao osnovu za pregovore prihvatila Nacrt ugovora o zajmu između Crne Gore i IBRD, navodi se u saopštenju.

Vlada je donijela odluke o privremenom oslobađanju od pribavljanja vize za državljane Ruske Federacije, Јermenije i Kazahstana.

- Privremeno oslobađanje važiće za period od dana ukidanja privremenih mjera kojima se zabranjuje ulazak stranaca u Crnu Goru i međunarodni saobraćaj do 31. oktobra - dodaje se u saopštenju.