latinica  ћирилица
26/05/2020 |  08:43 ⇒ 12:04 | Autor: SRNA

U podne iz Banjaluke polijeće avion za Moskvu

Sa Aerodroma Banjaluka danas u podne poletjeće avion "Er Srbije" za Moskvu kojim će se u Rusku Federaciju vratiti državljani te zemlje, a koje je pandemija vurisa korona zatekla u Republici Srpskoj i BiH.
Aerodrom Banjaluka - Foto: RTRS
Aerodrom BanjalukaFoto: RTRS

U 19.00 časova predviđen je povratak aviona na banjalučki aerodrom, kojim će doći oko 70 državljana Republike Srpske i BiH iz Ruske Federacije. Na istom letu biće i oko 70 državljana Republike Srbije, koji će dalje nastaviti put za Beograd.

Ovi humanitarni letovi organizuju se na inicijativu srpskog člana Predsjedništva BiHercegovine Milorada Dodika.

Srpskom članu Predsjedništva BiH Dodiku obratila se grupa građana, uglavnom studenti iz Republike Srpske, i njihovi roditelji, za pomoć u organizaciji njihovog povratka iz Ruske Federacije u Srpsku.

Vlada Republike Srpske obezbijedila je poseban avio-prevoz s obzirom na to da su privremeno obustavljeni komercijalni letovi iz Ruske Federacije.

Oko 140 građana Srpske, BiH i Srbije doputovaće iz Moskve u Banjaluku, odnosno Beograd, a oko 80 građana Ruske Federacije vratiće se ovim letom iz BiH i Srbije za Moskvu, saopšteno je iz jabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.