latinica  ћирилица
26/05/2020 |  14:36 ⇒ 14:44 | Autor: SRNA

Vidovdanska trka 15. avgusta

Vidovdanska trka na deset kilometara biće održana u Brčkom 15. avgusta, umjesto posljednje subote u junu kako je bilo planirano, čime će početi sezona glavnih svjetskih atletskih takmičenja, potvrdio je danas novinarima direktor Trke Borislav Đurđević.
Borislav Đurđević - Foto: SRNA
Borislav ĐurđevićFoto: SRNA

Đurđević je istakao da je prva opcija bila da kapitalna takmičenja iz svjetske atletske serije počnu 4. jula, ali da je taj datum morao biti pomjeren, jer većina zemlja do tada neće otvoriti svoje granice.

On je napomenuo da će u julu početi nacionalna i regionalna takmičenja, te da će u okviru Vidovdanske trke biti održano i Prvenstvo Balkana, na kojem bi trebalo da nastupi 21 reprezentacija.

- Prijave za Vidovdansku trku odavno su otvorene. Imamo veliki broj prijava iz evropskih zemalja, kako takmičara, tako i rekreativaca. Najviše prijava, u ovom momentu, stiglo je iz Grčke - rekao je Đuđević.

U okviru Vidovdanske trke trebalo bi da budu održane i tradicionalne dječije trke i bile bi posvećene nedavno preminuloj djevojčici Mariji Đurđić iz Brčkog koja je izgubila bitku sa opakom bolešću.