latinica  ћирилица
26/05/2020 |  14:42 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

Generalni konzulat Srbije: Građani da izađu na izbore i iskoriste svoje pravo

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić potpisao je u skladu sa Ustavom odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije koji će biti održani 21. juna 2020. godine, saopšteno je iz Generalnog konzulata Republike Srbije u Banjaluci.
Generalni konzulat Republike Srbije u Banjaluci (foto: banjaluka.mfa.gov.rs) -
Generalni konzulat Republike Srbije u Banjaluci (foto: banjaluka.mfa.gov.rs)

Podsjećaju da rok za prijavu glasača u inostranstvu ističe 30. maja 2020. godine

S tim u vezi birači koji imaju boravište u Republici Srpskoj, BiH, mogu preko Generalnog konzulata Republike Srbije u Banjaluci ili u Konzularnoj kancelariji GK Banjaluka sa sjedištem u Trebinju (ili u Ambasadi Republike Srbije u Sarajevu i Generalnom konzulatu Republike Srbije u Mostaru, kao i u Konzularnoj kancelariji u Drvaru), najkasnije do 30. maja 2020. godine podnijeti zahtjev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima za narodne poslanike Republike Srbije glasati u nekom od navedenih diplomatsko - konzularnih predstavništava.

Generalni konzulat Republike Srbije u Banjaluci poziva sve punoljetne državljane Republike Srbije, koji imaju prijavljeno prebivalište u Srbiji da navedenog dana iskoriste svoje pravo i izađu na izbore.