X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
26/05/2020 |  15:49 ⇒ 15:56 | Izvor: SRNA

Nastaviti reformske procese i provođenje socio-ekonomskih mjera

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i zamjenici predsjedavajućeg, ministar finasija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministar inostranih poslova Bisera Turković razgovarali su danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Јohanom Zatlerom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH u svjetlu nastavka evropskih integracija.
Sastanak u Sarajevu - Foto: RTRS
Sastanak u SarajevuFoto: RTRS

Predsjedavajući Tegeltija je istakao opredijeljenost Savjeta ministara za nastavak evropskog puta BiH kroz ispunjavanje prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije a uz puno uvažavanje i poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma, te opredjeljenje za vidljiv ekonomski napredak.

Sagovornici su ocijenili da je neophodno što prije usvojiti memorandum da bi se zaključio Sporazum o korištenju sredstava makrofinasijske pomoći EU, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Zajednički je konstatovano da je, s ciljem prevazilaženja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom virusa korona, potrebno što hitnije nastaviti sa reformskim procesima i provođenjem socio-ekonomskih mjera, te u tom kontekstu pokrenuti privredne aktivnosti i vratiti radna mjesta.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o investicionim planovima za naredni period, a predsjedavajući Tegeltija i ovom prilikom je zahvalio ambasadoru Zatleru na učinjenim naporima u pružanju pomoći građanima i inastitucijama BiH kako bi se izborili sa problemima izazvanim pandemijom novog virusa kovid-19.