X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
27/05/2020 |  09:25 ⇒ 14:04 | Izvor: RTRS

Turistički vaučeri vrijediće do 15. novembra, neće biti mogućnosti zloupotreba (VIDEO)

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je u našem Јutarnjem programu da turistički vaučeri važe za ovu godinu, tačnije do 15. novembra za kada je planiran kraj realizacije ovog projekta.
Suzana Gašić - Foto: RTRS
Suzana GašićFoto: RTRS

Gašićeva je istakla da će vaučer biti izdavan na ime lica koja rezervišu smještaj u domaćim kapacitetima, te da će pravo na vaučer u vrijednosti od 100 KM imati svi punoljetni građani Srpske.

- Neće biti moguće koristiti vaučere druge osobe, jer nema ni potrebe da bude prenošen na druge osobe. Vaučer će biti moguće iskoristiti do 15. novembra - kaže Gašićeva.

Ona je rekla da je planirano emitovanje ukupno 50.000 turističkih vaučera, od čega će u prvoj fazi biti podijeljeno 20.000.

- Vaučere ćemo emitovati u fazama kako bismo vidjeli kako će biti prihvaćeni, a očekujemo da će svih 50.000 biti iskorišteno. Mislimo da će akcija imati dobra odjek jer se mnogo građana već raspituje - navela je ministarka.

Gašićeva je rekla da će za aranžmane koji podrazumijevaju četiri i više noćenja biti omogućeno da vaučeri, koji će biti emitovani o trošku Srpske s ciljem podsticaja oporavka domaćih turističkih kapaciteta, budu iskorišteni na dvije destinacije.

- S obzirom na skromne kapacitete određenih destinacija, nije logično očekivati da na jednoj lokaciji provedete pet dana. Tu će doći do izražaja mogućnost turističkih agencija, koje će biti angažovane u ovom projektu, da uklope aranžmane kojima će privući veći broj ljudi da svoje vaučere iskoriste putem turističkih agencija - istakla je Gašićeva.

Aleksandar Radošević iz Zdravstveno-turističkog centra Banja Vrućica Teslić rekao je da je ovaj centar, nakon pauze prouzrokovane epidemijom virusa korona, počeo sa radom, poštujući sve propisane mjere zaštite.

On je istakao da se prekid rada urokovan epidemijom odrazio na poslovanje, kao i kod drugih poslovnih subjekata.

Radošević je pojasnio kako će vaučeri biti korišteni.

- Potrebno je rezervisati smještaj u nekom turističkom kapacitetu i sa potvrdom rezervacije aplicirati za vaučer. Zatim se dobija vaučer na lično ime, te se cijena boravka umanjuje za iznos vaučera. Kako stvari stoje, za sada se tim iznosom može pokriti spavanje i doručak, a na pružaocima usluga je da osmisle program i načine. Mi ćemo ubrzo izaći sa specijalnim paketimam usluga za vaučere - pojasnio je on.