X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
27/05/2020 |  10:38 | Izvor: SRNA

Od 1. juna u funkciji svih 25 objekata, u grupama do 15 djece

Svi objekti u okviru banjalučkog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje biće otvoreni 1. juna, a, prema normativima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u grupama će moći da bude do 15 djece, izjavila je Srni direktor ovog centra Јelena Kurtinović.
Vrtić - Foto: RTRS
VrtićFoto: RTRS

- Svi zaposleni roditelji koji žele dovoditi djecu od 1. juna treba da se jave u Centar na broj 051 490 533 da bismo ih evidentirali i dalje upućivali. Јoš vrijedi mjera Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite da oba roditelja moraju biti zaposlena - rekla je Kurtinovićeva.

Ona je istakla da vlada velika zainteresovanost za ponovni polazak djece u vrtiće, te navela da je danas u osam objekata, koliko trenutno radi, došlo 149 djece, od 202 koliko ih je prijavljeno prilikom anketiranja roditelja.

Kurtinovićeva je dodala da se svako jutro prije ulaska djece u vrtić vrši trijaža za svako dijete i svakog zaposlenog radnika posebno, mjeri se temperatura beskontaktnim toplomjerima, prolazi se kroz "dezo-barijere" i poštuju sve mjere koje je Institut propisao.

Napomenula je da nije moguć upis nove djece dok god traju mjere u vezi sa epidemiološkom situacijom.

Kurtinovićeva je podsjetila da je prije epidemije virusa korona u objektima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na području grada boravilo 2.400 djece.