X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
27/05/2020 |  12:26 | Izvor: sputniknews.com

Može li Đoković u Crnu Goru?

Novak Đoković planirao je niz turnira u zemljama bivše Јugoslavije, ali bi Crnogorci mogli da mu pokvare te planove.
Novak Đoković (foto;sports.yahoo) -
Novak Đoković (foto;sports.yahoo)

Tokom juna i jula na programu je "Adrija tur", a nekoliko teniskih zvijezda bi trebalo da igra u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori.

Međutim, pitanje je da li će Đoković moći da nastupi u Crnoj Gori s obzirom na odluku Vlade ove zemlje da ne dozvoli državljanima Srbije ulazak na svoju teritoriju, iako je otvorila granice ze određene zemlje od 1. juna, piše B92.

Ne treba zaboraviti ni političku pozadinu Đokovićevog dolaska u Crnu Goru, s obzirom da je najbolji teniser svijeta nekoliko puta pružio javnu podršku narodu u ovoj zemlji u borbi za očuvanje srpskih pravoslavnih svetinja.

​Ukoliko Đokoviću ne bude dozvoljen ulazak u Crnu Goru, izvjesno je da to neće učiniti ni ostali teniseri, a nastup na turniru su potvrdili Aleksandar Zverev, Dominik Tim, Grigor Dimitrov, Marin Čilić, Borna Ćorić.

U planu Adrija tura je da se turnir u Crnoj Gori igra 27. i 28. juna, pa je još uvijek rano govoriti da li će ga odluka Vlade CG otkazati.

- Vidjećemo još, rano je za reći. Prvo da sačekamo rasplet sa Crnom Gorom. Zasad nije određen rok do koga bi odluka morala da bude promijenjena - tvrdi neimenovani izvor Sportskog žurnala.

Međutim, s obzirom da još uvijek nije odlučeno u kom gradu će biti održan, nema sumnje da će ova odluka značajno otežati Đokoviću i organizatorima već dovoljno komplikovanu pripremu turnira zbog situacije sa pandemijom virusa korona.

Kao potencijalni domaćini pominju se Tivat, Budva, Podgorica i Ulcinj, ali je sigurno da u ovom trenutku nijedan grad neće rizikovati veliki novčani trošak dok se situacija ne razjasni.

U međuvremenu, organizatori Adrija tura imaju dosta posla i zbog organizacije u preostalim gradovima, jer je situacija jasna samo za Beograd, koji će biti domaćin najjačeg teniskog turnira u posljednjih nekoliko mjeseci 13. i 14. juna, te Zadar 20. i 21.

I dalje se čekaju potvrde iz BiH, gdje su planirana dva događaja. Prvo dvodnevni turnir u Banjaluci 3. i 4. jula, a potom egzibicioni meč između Đokovića i Damira Džumhura u Sarajevu 5. jula.

Više će se svakako znati u predstojećim danima.