X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
27/05/2020 |  13:25 | Izvor: SRNA

Košarac: SNSD pokazao snagu otvaranjem disiplinskog postupka

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac smatra da je SNSD još jednom pokazao da je najjača i najorganizovanija politička partija, koja je pokazala snagu time što je otvorila disciplinski proces protiv njega zbog ponašanja u doba vanrednog stanja izazvanog virusom korona.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- SNSD je pokazao da, za razliku od drugih političkih partija čiji su funkcioneri i poslanici činili još teže prekršaje u Republici Srpskoj, ima snagu da na bazi argumenata pokrene pitanje odgovornosti - rekao je Košarac u Srpcu.

On je naveo da je prisustvo slavlju u Sarajevu bio neoprezan čin, zbog kojeg se još jednom izvinio građanima.

- Moja odgovornost jeste prema građanima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Treba istaći da sam u izbornom procesu imao gotovo 40.000 glasova i da svoju odgovornost dijelim sa građanima koji su mu ukazali povjerenje, jer sam na taj način izabran u Predstavnički dom parlamenta BiH, a odatle na poziciju ministra - objasnio je Košarac.

On je dodao da je potpuno spreman da pred disciplinskom komisijom SNSD-a iznese svoj stav o ovom pitanju.

- Nakon tog događaja sam otišao u samoizolaciju 14 dana, smatrajući da je to zdravstveno kulturno i neophodno. Raduje me činjenica da niko nije zaražen iz tog društva i da nismo prenosili nikakve viruse, te da nije bilo pogoršanja epidemiološke situacije - naveo je Košarac.

Prema njegovim riječima, na temelju svih procedura koje su pokrenuli određeni opozicioni poslanici, dostavio je svoje izjašnjenje predsjedavajućem Savjeta ministara.

- Legalista sam i poštovaću odluku institucija. Dovoljno sam o ovome sve rekao i više nema potrebe govoriti o tom pitanju. Imamo važnih poslova za sve građane Republike Srpske i FBiH i ja ću se primarno baviti tim poslom - naglasio je Košarac.