latinica  ћирилица
27/05/2020 |  14:33 | Autor: RTRS

Čubrilović: Nismo za pomjeranje izbora

Prava vrijednost DEMOS-a pokazaće se na predtojećim lokalnim izborima, na kojima, kao stranka, učestvuje prvi put. Pravo je zadovoljstvo čuti odlučnost članova stranke da učestvuju na izborima, rekao je predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, poslije sjednice Regionalnog odbora te stranke u Trebinju.
Nedeljko Čubrilović u Trebinju - Foto: RTRS
Nedeljko Čubrilović u TrebinjuFoto: RTRS

Čubrilović je rekao da, ako bude pomjeranja izbora, iako su zakazani za 15. novembar, to DEMOS-u ne odgovara, jer izbori treba da se održe početkom oktobra, kako to zakon definiše.

- Ovo je potpuno nezakonita odluka da se izbori odgode za više od mjesec dana. Nema razloga za to, nisu razlog za to ni finansijska sredstva, ni podrška ovoga ili onoga, jer Zakon mora da se poštuje. Јoš ako se Ustavni sud oglasi nenadležnim po pitanju odluka Centralne izborne komisije, onda to znači da se ta institucija stavila iznad svih institucija u BiH, što nije dobra poruka nikome u BiH - rekao je Čubrilović.

Ipak, rekao je on, DEMOS se sprema za izbore, ispoštovaće sve svoje zadatke, održati entuzijazam do lokalnih izbora i pokazati vrijednost.

Slobodan Šaraba, predsjednik Regionalnog odbora DEMOS-a za Izbornu jedinicu 9, rekao je da očekuje u svakoj od trinaest lokalnih zajednica po jednog odbornika u lokalnim skupštinama.