latinica  ћирилица
27/05/2020 |  15:31 ⇒ 15:56 | Autor: SRNA

Špirić-Mekdonald: Intenzivirati saradnju sa kancelarijom UN i UNDP

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić i koordinator Kancelarije UN za BiH Ingrid Mekdonald saglasili su se da je u narednom periodu potrebno intenzivirati saradnju institucija BiH sa Kancelarijom UN i Razvojnim programom UN.
Nikola Špirić - Mekdonald - Foto: SRNA
Nikola Špirić - MekdonaldFoto: SRNA

Špirić je tokom današnjeg sastanka u Sarajevu istakao da BiH učešćem u mirovnim misijama UN doprinosi održavanju mira u svijetu.

On je naglasio da BiH podržava napore UN na iznalaženju odgovora na izazove i probleme sa kojima se savremeni svijet susreće, kao što je održavanje međunarodnog mira i bezbjednosti, zaštita i unapređenje ljudskih prava, postizanje održivog razvoja i implementacije "Agende 2030", saopšteno je iz parlamenta BiH.

Upozoravajući na to da se svijet u protekloj godini suočavao sa eskalacijom sukoba, migrantskom i izbjegličkom krizom, terorizmom i nasilnim ekstremizmom, Špirić je ocijenio da će ova godina, u kojoj se svijet suočio sa pandemijom virusa korona, donijeti još veće izazove, prije svega vezane za održivi rast i razvoj.