latinica  ћирилица
27/05/2020 |  19:41 ⇒ 20:40 | Autor: RTRS

Izvršni komitet SNSD-a sa predstavnicima izbornih jedinica (VIDEO)

Uz poruku da je SNSD spreman za izbore već sutra, na sjednici Izvršnog komiteta stranke sa rukovodstvima opštinskih odbora iz Izborne jedinice 9 u Foči, zaključeno je da je prioritet najveće partije u Srpskoj održati lokalne zajednice, i pomoći njihov oporavak od posljedica nastalih tokom vandrednog stanja, uzrokovanog virusom korona.
Sastanak Izvršnog komiteta SNSD-a sa rukovodstvima opštinskih i gradskih odbora SNSD-a iz Izborne jedinice sedam, (Foto: SNSD Facebook) -
Sastanak Izvršnog komiteta SNSD-a sa rukovodstvima opštinskih i gradskih odbora SNSD-a iz Izborne jedinice sedam, (Foto: SNSD Facebook)

Nakon Foče, sjednica Izvršnog komiteta je i sa rukovodstvima opštinskih odbora iz Izborne jedinice 7, u Zvorniku.

Od investicija u razvoj lokalnih zajednica neće se odustati, 100 miliona maraka namijenjeno je za rekonstrukciju i sanaciju magistralnih puteva u Srpskoj.

Uskoro, početak izgradnje hidroelektrane Buk Bijela, kapitalnog projekta na koji se čeka duže od 40 godina.

- Obavijestili smo aktiviste i načelnika Foče da je Vlada Srbije prije desetak dana prihvatila zajedničko učešće u realizaciji projekta Buk Bijela i da očekujemo veoma brzu operacionalizaciju. Pandemija nije opravdanje, ali iz poznatih razloga kineski partneri nisu tu. Čim se stabilizuje, idemo dalje - rekao je predsjednik SNSD Milorad Dodik.

Sa Vladom Srbije dogovoren je i modalitet saradnje, a uz Buk Bijelu i niz drugih projekata u Staroj i Istočnoj Hercegovini.

- Ovo je regija koja u ovom momentu ima najveće investicije, Dabar, Buk Bijela, fabrika cijevi u Foči, Bistrica. Ova regija ima pažnju Vlade, kao nikada do sada - rekao je potpredsjednik SNSD Radovan Višković.

I sastanak sa aktivistima SNSD-a i načelnicima opština Zvorničke regije iskorišten je za analizu stanja i posljedica nastalih zbog pandemije virusa korona. …

- Obavezu koju smo preuzeli za ovu izbornu jedinicu, mi ćemo sa načelnicima dogovoriti i ispoštovati - rekao je Višković i dodao da će zajedno sa načelnicima biti realizovani svi projekti koji idu na dobrobit građana koji žive na ovim prostorima - rekao je potpredsjednik SNSD Radovan Višković.

SNSD je za predstojeće lokalne izbore visoko postavio ciljeve, a potpredsjednica ove stranke Željka cvijanović ocjenjuje da jesu dostižni.

- U suštini, ostaćemo definitivno pobjednička partija i očekujemo od koalicionih partnera da apsolutno učestvuju u definisanim koalicionim politikama - poručila je potpredsjednica SNSD Željka Cvijanović.

U zvorničkoj regiji SNSD očekuje još bolje od tradicionalno dobrih rezultata, očekujući da će građani prepoznati efekte dosadašnjeg rada i ulaganja i lokalnih zajednica i institucija Srpske.